Gevulde paprika


Benodigdheden

Bereidingstijd: 20 min.
Kooktijd: 50 min.

8 grote gele/groene paprika’s
500 g varkensgehakt
70 g rijst
250 g tomatenpuree
Een ei
Een kleine ui
Een eetlepel bloem
Een eetlepel boter
Een theelepel suiker
Zout, peper

Bereiding

Kook de rijst halfgaar en laat het afkoelen.
Was de paprika’s, laat ze uitlekken, verwijder de zaadlijsten en besprenkel/besmeer de binnenkant met aroma (smaakversterker).
Kneed het gehakt met de rijst en het ei. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdun de tomatenpuree met 1 liter water: Breng op smaak met zout en suiker. Doe de doormidden gesneden ui erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat de gevulde paprika’s, ondergedompeld in de hete tomatenpuree, op een laag vuur 45 min. Koken, haal de ze dan uit de saus en leg ze op een warme plek.
Maak van de bloem en de boter een roux en meng er een beetje tomatensap doorheen. Maak met de roux de hete tomatensaus wat dikker en breng aan de kook.
Breng de paprika’s in de saus even aan de kook en dien ze op met gekookte aardappelen.