Pusztapecsenye


Benodigdheden:
4 varkenskoteletten á 120 gram zonder bot of filet lapjes
zout
gemalen peper

om te paneren:
2 eieren
zout
1 bosje peterselie
1 theelepel gemalen komijn
3 eetlepels zure room
bloem naar behoefte
2 tenen knoflook
_ ui
3 middelgrote aardappels
olie om te braden

Voor de versiering:
20 gram zure room
4 tenen knoflook
_ bos peterselie

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Werkwijze:
1: Vlees kruiden met zout, peper en deppen in de bloem en op een bord leggen
2: Knip de peterselie, klop de eieren, voeg zout en komijn toe samen met de zure room en de bloem gladroeren. Voeg de geperste knoflook, fijngesneden ui en geraspte aardappel toe tot een dikke massa.
3: Vlees in de aardappelmassa deppen
4: ca 3 cm hoge olielaag in een koekenpan verwarmen en aan iedere kant 5 minuten bakken op een middelhoog vuur.
5: Uit laten lekken op keukenpapier en warm houden leg op ieder stuk vlees een beetje zure room
6: Snij 4 tenen knoflook in dunne schijfjes en bak ze even in de olie van het vlees. Afdrogen en op het vlees leggen bovenop de zure room. Alles garneren met peterselie.

Aangezien het vlees nogal voedend is, garneren met salade en zuur.

Eet smakelijk!
Jó étvagyat kívánunk!